Turismul

"Sa traiesti la tara avand conditiile orasului" este conceptul de viata moderna dupa care se ghideaza administratia si edilii localitatii Balilesti.

Comuna dispune de tot ceea ce iubitorii naturii si ai plimbarilor in aer liber isi doresc: paduri ce includ diferite specii de copaci, pasuni, livezi imbietoare, lunci si zavoaie racoroase, ape limpezi, aer curat, dar mai ales multa liniste.

Acest aspect a condus la transformarea localitatii intr-o zona turistica de mare interes pentru locuitorii oraselor invecinate prin construirea unor vile turistice si de agrement in locuri pitoresti.

Pe raza comunei Balilesti si a comunelor din amonte nu functioneaza intreprinderi sau alte unitati prestatoare de servicii, care sa deverseze in apele raului Bratia si sa elibereze in atmosfera, reziduri poluante, ceea ce face ca mediul inconjurator sa aiba un aspect placut, pur si relaxant.

Gradul de dezvoltare economico-social-culturala a localitatii a cunoscut o mare crestere, datorita lucrarilor de modernizare rurala, efectuate in interesul locuitorilor sai, dar si pentru a atrage privirile investitorilor straini.

Astfel, s-a realizat racordarea a 300 gospodarii la reteaua de alimentare cu apa, s-a refacut structura asfaltica a drumurilor comunale, s-a imbunatatit transportul in comun prin 3 curse maxi-taxi, s-a introdus sistemul de telefonie digitala in toate satele, s-a instalat retea de cablu tv in toata comuna, etc.

In viitorul apropiat se va realiza si racordarea la reteaua de gaze naturale prin intermediul magistralei BRASOV - ARPECHIM PITESTI.

Toate aceste argumente concorda la realizarea conceptului de "Sat European" si a sintagmei "Sa traiesti la tara avand conditiile orasului".

Pe raza comunei Balilesti, exista 2 structuri de cazare, respectiv pensiuni turistice, una dintre ele fiind situata in satul Valea Mare si fiind clasificata la 2 margarete.

Pensiunea Valea Mare

Pensiunea Valea Mare Bratia din comuna Balilesti

Pensiunea Valea Mare va ofera conditii excelente de a petrece vacanta, concediul sau weekend-ul, intr-un cadru pitoresc.

Este locul ideal pentru a petrece vacantele, pentru a organiza intalniri de afaceri, petreceri si teambuilding-uri. Este catalogata la 2 FLORI conform cu Certificatul de Clasificare nr.9840/22.06.2006 emis de ANT.

Pensiunea are in dotare:

Interiorul unei camere in pensiunea Valea Mare Bratia din comuna Balilesti

Imprejurimile, pe o suprafata de 10.000 mp, sunt constituite din livezi si terenuri de sport ( teren de tenis cu piciorul, fotbal pe nisip - cu nocturna si fotbal pe iarba), parcare proprie.Este asezata la 26 km de localitatea Pitesti, spre Brasov, in pitoreasca localitate Valea Mare - Bratia, com. Balilesti, jud. Arges si la 4 Km de localitatea Stalpeni aflata pe soseaua principala care leaga orasul Pitesti de Campulung Muscel.

Atractii : ciclism cu bicicletele pensiunii , drumetii pe raul Targului aflat la 200m departare sau prin padurile subcarpatice aflate in apropiere , sport pe terenurile proprii de fotbal sau tenis.

Excursii: Manastirea Agesului 30 Km ; Barajul Vidraru 40 Km ; Pestera Dambovicioara 30 Km

Imagine din curtea Pensiunii Valea Mare din com Balilesti

Pentru mai multe detalii [@]: sorinmitran2005@yahoo.com


Printre atractiile turistice de pe teritoriul comunei, se pot enumera:

Forme de turism practicabile in judetul Arges