Industria

In comuna nu sunt dezvoltate ramuri ale industriei, activitatea preponderenta fiind agricultura. Apropierea geografica fata de Mioveni, Campulung si Pitesti (resedinta de judet), are repercursiuni pe termen mediu si lung in ceea ce priveste posibilitatea dezvoltarii pe teritoriul comunei Balilesti de industrii conexe, similare sau in amonte si aval.

Economia orasului Mioveniare un pronuntat caracter industrial avand in vedere existenta platformei industriale Dacia-Renault.

In aceasta concentrare industriala, pe langa unitatile de productie, proiectare, logistica si comercializare, Grupul Dacia-Renault a reusit sa atraga si alte firme straine care desfasoara activitati industriale legate direct de fabricatia de autoturisme (fabricarea de cablaje electrice auto, tapiterii auto, elemente pentru echipare interior si exterior, containere si dispozitive specializate pentru transport uzinal si piese de schimb, transport marfuri, etc.).

Un alt sector productiv reprezentativ il constituie Fabrica de Combustibili Nucleari, unitate tehnologica de varf a energeticii, care lucreaza in stransa colaborare cu Societatea de Cercetari Nucleare.

Aceste unitati amintite mai sus sunt angrenate intr-un proces de modernizare si dezvoltare, fapt care confera un grad sporit de incredere si stabilitate economico-financiara pentru perioada urmatoare.

Trebuie amintita si existenta catorva unitati de productie agroalimentare (fabrici de paine si produse de panificatie, producere a bauturilor alcoolice).

Industria usoara este reprezentata de unitati de productie a confectiilor si tricotajelor, precum si de mici intreprinzatori angrenati in industria prelucrarii lemnului si a mobilierului din lemn.

Structura industriala in Municipiul Pitesti este diversificata, cele mai representative ramuri de profil fiind:

Cu traditie in municipiul Pitesti, care si-a diversificat productia si ca urmare a infiintarii de noi agenti economici, mici, mijlocii si mari, cu capital romanesc sau strain. Cel mai mare producator de automobile din tara este S.C. Automobile Dacia SA, care a luat fiinta in anul 1990, prin preluarea partiala a patrimoniului fostei Intreprinderi de Autoturisme Pitesti. Obiectul de activitate al societatii il constituie producerea si comercializarea de automobile, piese de schimb, masini, unelte si instalatii pentru industria de automobile, de agenti energetici si tehnici pentru societatile comerciale de pe platforma industriala.

Colibasi si terti, promovarea si punerea in aplicare a initiativelor de interes national, in domeniul fabricatiei de automobile si domenii conexe si realizarea de beneficii.

Printre marii producatori din acest domeniu de activitate se regaseste Sucursala ARPECHIM a SNP PETROM.

In aceasta ramura a avut loc un proces de restructurare prin care s-a restrans activitatea unor intreprinderi de stat, ulterior privatizate. Si aici activeaza un numar mare de IMM-uri.