Religie

In comuna Balilesti se gasesc un numar de 5 biserici, situate in urmatoarele sate:

Populatie este in majoritate de religie ortodoxa.

Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din satul Bajesti,

Face parte din ansamblul fortificat "Mares Bajescu" si este unica curte fortificata din secolul al XVII-lea.

In prezent, se fac lucrari de restaurare a zidului de incinta - proiect aprobat si finantat de Ministerul Culturii si Cultelor.

Frasin, vechi de 3 secole in curtea bisericii din Bajesti, comuna Balilesti

In curtea bisericii se afla un frasin vechi de peste 3 secole, insa care nu este declarat monument istoric.

Pictura Bisericii a fost restaurata de pictori autorizati, precum Viorel Grimalschi, iar lucrarile s-au desfasurat in perioada 1990-2005. Pictura originala, pe stil bizantin, dateaza din 1666, de cand dateaza si Biserica, ce apartine Episcopiei Argesului si Muscelului. Biserica a fost construita in timpul domniei lui Antonie Voda din Popesti.
Biserica are un stil particular in ceea ce priveste pictura datorita temelor care sunt abordate: pictura lui Drafomir Zidaru, Tudoran Zugravul, Mares Bajescu cu familia, un zodiac, o hora traditionala romaneasca, o pictura a lui Mihai Viteazul.

Zidul ce inconjoara biserica BajestiInterior biserica Bajesti

Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din satul Ulita

Aceasta biserica dateaza din anul 1916, si este localizata in satul Ulita, pe malul stang al raului Bratia. Constructia actualei biserici a inceput in anul 1914 si s-a sistat temporar in anul 1916. In anul 1920 au fost reluate lucrarile de constructie, un rol important avandu-l boierul Ion Prislopeanu, cel care a avut initiativa reluarii lucrarilor.

Biserica Adormirea Maicii Domnului din Ulita, comuna Baililesti

In anul 1922, a fost pictata de Ion si Iuliana Dogarescu, pictura fiind in stil bizantin, urmand ca in anul 1924 sa fie sfintita cu hramul "Adormirea Maicii Domnului".

Primul preot al acestei biserici a fost Proca Nicolae, ce a parasit satul in anul 1928, in prezent el fiind inmormantat in curtea bisericii.

In biserica se gasesc mormantul lui Ion si Efdochia Prislopeanu (parintii lui Ion Prislopeanu), precum si cel al fiului lor.

Picturile ce se gasesc in biserica sunt originale din anul 1922, cu motive nationale, si sunt pictate in ulei. De asemenea, biserica pastreaza documente ce dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea.